Kicsit lassított a koronavírus-járvány a világban az amerikai Johns Hopkins Egyetem legfrissebb - magyar idő szerint hétfőn, nem sokkal reggel 6 óra után - ismertetett adatai szerint.

Közel 43 millióra nőtt a fertőzöttek száma, ez azt jelenti, hogy a vasárnap reggeli helyzethez képest több mint 376 ezren fertőződtek meg. Bár ez még mindig jelentős növekedés, ám elmarad az egy nappal korábbitól, szombatról vasárnapra ugyanis 464 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma.

Vasárnap óta közel 200 ezer embert gyógyulttá nyilvánítottak, így a járvány kitörése óta majdnem 29 millió ember lábalt ki a betegségből. Életét vesztette 3844 ember, így a járvány halálos áldozatainak száma meghaladja a 1,15 milliót.  Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy a világ országaiban eltérőek a járványügyi protokollok, ezért a fertőzöttek valós száma eltérhet a Johns Hopkins Egyetem által közöltektől.

Az Egyesült Államokban tartják nyilván a legtöbb fertőzöttet, számuk péntek reggelre 8,4 millió fölé emelkedett. Az indiai fertőzöttek száma 7,9 millió, a brazil hatóságok pedig 5,3 millió fertőzöttről tudnak.

A Johns Hopkins Egyetem alábbi interaktív térképén az látszik, hogy a világ különböző országaiban hol tart a járvány.