Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lothar Wieler intézetvezető az emberek hanyagságában látja annak okát, hogy a napi új fertőzöttek száma kedden az eddigi csaknem duplájára, 633-ra nőtt. A napi új fertőzések átlaga egy hete már 557, miközben július közepén még 350-nél kevesebb volt. Wieler szerint az adatok azt bizonyítják, hogy meg lehet fékezni a vírus terjedését, de ehhez továbbra is be kell tartani a higiéniai, maszkviselési és távolságtartási ajánlásokat - olvasható a portál szemléjében.

Míg korábban nagyobb járványgócokhoz voltak köthetők a fertőzések, most sok elszórt esetről tudni - figyelmeztetett Ute Rexroth, az RKI szakértője. Wieler nyomatékosította: egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi trend a második hullám kezdetét jelzi-e, de könnyen előfordulhat.

Németországban eddig 207 382 fertőzöttje és 9127 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

Eközben a német külügyminisztérium a fertőzések emelkedő számára és a lezárásokra hivatkozva azt javasolta állampolgárainak, hogy csak a legszükségesebb esetekben utazzanak három spanyolországi régióba: Katalóniába, Aragóniába vagy Navarrába.

Spanyolország - a többi európai uniós tagállamhoz hasonlóan - egyelőre nincs rajta a magas kockázatúnak nyilvánított országok német listáján. Katalónia egyet nem értésének adott hangot a berlini tárca ajánlása miatt.

"A katalán kormány felelőssége teljes tudatában dolgozik az itt élők és az idelátogatók életének és egészségének védelméért" - írta közleményében Bernat Solé tartományi külügyminiszter.