Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eddigi negatív rekord 5533 eset volt szeptember 15-én, míg májusban volt olyan nap, amikor csak öt új fertőzöttet találtak. A számok mostani megugrásához részben hozzájárult az is, hogy az elvégzett tesztek száma is jelentősen emelkedett - írta az MTI.

Leginkább az arabok és az ultraortodox zsidók által lakott települések érintettek, mert ott szűkebb helyeken élnek együtt nagyobb létszámú családok.

A 9 millió lakosú Izraelben múlt péntek óta ismét országos zárlat van érvényben a koronavírus-járvány miatt: az iskolák bezártak és kijárási korlátozásokat vezettek be. Az ország vezetése a három hétre tervezett zárlattal elsősorban az egészségügyi rendszer túlterhelését akarja megakadályozni. A drasztikus intézkedés bevezetése előtt több kórházvezető jelezte, hogy az egészségügyi intézmények kezdik elérni kapacitásaik határát.

Az izraeli kormány a korlátozások további szigorítását fontolgatja.

A kabinet szeptember 18-tól - első körben október 11-ig - országos kijárási korlátozást rendelt el, amelyek értelmében szabadidős céllal nem hagyható el a lakóhely 500 méteres körzete (kivétel az egyéni sportolási tevékenység). Főszabály szerint az iskolák, éttermek, üzletek és alapvetően minden olyan szolgáltató zárva tart, amelyik ügyfeleket fogad. Emellett zárva tartanak a szállodák, a turisztikai szolgáltatók nem üzemelhetnek és nem rendezhetők kulturális programok. Beltéren legfeljebb 10 fő, kültéren 20 fő találkozhat.