Koronavírus: így látja a lakosság a válságkezelést

A németek és az olaszok többsége elégedett kormánya válságkezelő intézkedéseivel, a franciák és a britek többsége viszont nem hiszi, hogy az állam vezetői megfelelően állnak a helyzethez - állapítja meg a Redfield and Wilton Strategies közvélemény-kutató intézettel együttműködve az Euronews négy országban végzett felmérése, amelyben egy sor Covid19-cel és a válságkezeléssel kapcsolatos kérdésben kérték ki a lakosság véleményét.
Szepesi Anita, 2020. október 16. péntek, 14:06
Fotó: Getty Images

A tavaszi általános kijárási korlátozások újbóli bevezetését a németek 53 százaléka és a britek 58 százaléka pártolja. A franciák és az olaszok többsége vagy bizonytalan, vagy egyenesen ellenzi azt. Olaszországban a lakosoknak csak a 45 százaléka támogatná az országos lezárást, Franciaországban pedig ennél is kevesebb, mindössze 38 százalék az arányuk - derül ki a portál cikkéből.

A németek és az olaszok jelentős többsége nem hiszi, hogy az Európai Uniónak egyáltalán lenne közös stratégiája a vírus ellen. A franciáknak viszont picivel több mint a fele úgy látja, hogy az uniós országok összehangolják intézkedéseiket. A briteket ez a kérdés már nem érinti.

A britek, a németek és az olaszok a kormányokkal egyetértésben reménykednek a hatékony oltóanyagban, mivel a jelentős többség beoltatná magát. A francia megkérdezetteknek azonban csak a 37 százaléka élne ezzel a lehetőséggel.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2020.10.16 18:56

A németekröl annyit, hogy ritka zsilettfejü, rugalmatlan, konformista népség. Híven követi vezérei szavát /ismerös?/, eszébe nem jut , hogy valamit másként is lehetne tenni. Néha Berzsenyi sorai jutnak eszembe: " csúf szibarita váz"
Szóval tölük erre a krízisre senki ne várjon megoldást, még "házon belül" sem tudnak " egyezségre jutni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html