Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legkevesebb két olyan kórház van az oroszországi Novoszibirszki régióban, amelyben a koronavírusos betegek egy részét a folyosókon helyezték el - írta a Moscow Times a helyi hírforrásokra hivatkozva. A novoszibirszki ngs.ru portál képeket is közölt az esetekről. Amikor kirakták az extraágyakat, az orvosok csak káromkodtak, és azt mondták, filmezzük le, és küldjük el az egészségügyi minisztériumnak - számolt be az egyik beteg.

Más betegek azt mondták az ngs.ru-nak, hogy amikor megérkeztek a kórházba, akkor nekik vagy rokonaiknak azt javasolták, várjanak a folyosókon, majd egy részükről egyszerűkről megfeledkeztek, meg sem hallgatták őket. A riportból kiderül, hogy az egyik kórházban egyszerűen elfogyott a 250 ágy, ahova elhelyezhették a betegeket. Az ok egyértelműen az, hogy a járvány miatt szokatlanul sok a beteg. A hatóságok korábban azt kommunikálták, hogy nincs hiány kórházi ágyakból, miután csak 38 százalékuk foglalt.

Oroszországban szombat reggeli adatok szerint 326 448-ra nőtt az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 3249, a gyógyultaké pedig 99 825 volt - írta az MTI.

Járvány a bányában

A hatóságok kordon alá helyezték a legnagyobb orosz aranybányát, mert közel 900 alkalmazottat megfertőzött a koronavírus - árulták el bányászok a Sibir.Realii hírportálnak. Az Olimpiada bánya közel 6000 embert foglalkoztat, és bizonyára nem büszke arra, hogy Oroszország egyik legnagyobb koronavírus-epicentruma lett. A tulajdonos cég, a Polyus közölte, hogy a lebetegedések ellenére folytatják a munkát a bányában.

A cég elismerte, hogy 866 alkalmazottja produkált pozitív koronavírustesztet és még a megismételt vizsgálatban is 400 esetet találtak. Egy neve elhallgatását kérő bányász arról beszélt, ha egyszer a fertőzés elterjed a munkahelyükön, akkor mindenki érintett lehet. Ettől mindenki ideges lett, mire megjelentek a Nemzeti Gárda egységei, így elmarad a lázadás. Most úgy vannak bekerítve, mintha börtönben lennének. A Polyus álláspontja szerint a rendőrségi járőrök a járvány tovaterjedésének megakadályozására hivatottak.

Vlagyimir Putyin államfő 200 fős katonasággal és 77 fős egészségügyi személyzettel, továbbá 100 különböző egészségügyi eszközzel erősítette meg a járvány elleni küzdelmet a Krasznojarszki régióban. Emellett egy ezerágyas alkalmai kórház létesítését is elrendelte, amellyel kiegészítik az Olimpiada mellett május elején felhúzott 400 ágyas létesítményt. A régióban 2445 megerősített koronavírus fertőzést és 21 halálesetet tartanak nyilván.