Koronavírus - mostoha körülmények szibériai kórházakban

Oroszországból rémes hírek érkeznek a koronavírus-járvány kapcsán, egy kórházban például elfogytak a kórtermi férőhelyek, ezért a folyosókra tolták ki a koronavírusos betegeket.
Barabás Júlia, 2020. május 23. szombat, 20:15
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel - A kép illusztráció.

Legkevesebb két olyan kórház van az oroszországi Novoszibirszki régióban, amelyben a koronavírusos betegek egy részét a folyosókon helyezték el - írta a Moscow Times a helyi hírforrásokra hivatkozva. A novoszibirszki ngs.ru portál képeket is közölt az esetekről. Amikor kirakták az extraágyakat, az orvosok csak káromkodtak, és azt mondták, filmezzük le, és küldjük el az egészségügyi minisztériumnak - számolt be az egyik beteg.

Más betegek azt mondták az ngs.ru-nak, hogy amikor megérkeztek a kórházba, akkor nekik vagy rokonaiknak azt javasolták, várjanak a folyosókon, majd egy részükről egyszerűkről megfeledkeztek, meg sem hallgatták őket. A riportból kiderül, hogy az egyik kórházban egyszerűen elfogyott a 250 ágy, ahova elhelyezhették a betegeket. Az ok egyértelműen az, hogy a járvány miatt szokatlanul sok a beteg. A hatóságok korábban azt kommunikálták, hogy nincs hiány kórházi ágyakból, miután csak 38 százalékuk foglalt.

Oroszországban szombat reggeli adatok szerint 326 448-ra nőtt az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 3249, a gyógyultaké pedig 99 825 volt - írta az MTI.

Járvány a bányában

A hatóságok kordon alá helyezték a legnagyobb orosz aranybányát, mert közel 900 alkalmazottat megfertőzött a koronavírus - árulták el bányászok a Sibir.Realii hírportálnak. Az Olimpiada bánya közel 6000 embert foglalkoztat, és bizonyára nem büszke arra, hogy Oroszország egyik legnagyobb koronavírus-epicentruma lett. A tulajdonos cég, a Polyus közölte, hogy a lebetegedések ellenére folytatják a munkát a bányában.

A cég elismerte, hogy 866 alkalmazottja produkált pozitív koronavírustesztet és még a megismételt vizsgálatban is 400 esetet találtak. Egy neve elhallgatását kérő bányász arról beszélt, ha egyszer a fertőzés elterjed a munkahelyükön, akkor mindenki érintett lehet. Ettől mindenki ideges lett, mire megjelentek a Nemzeti Gárda egységei, így elmarad a lázadás. Most úgy vannak bekerítve, mintha börtönben lennének. A Polyus álláspontja szerint a rendőrségi járőrök a járvány tovaterjedésének megakadályozására hivatottak.

Vlagyimir Putyin államfő 200 fős katonasággal és 77 fős egészségügyi személyzettel, továbbá 100 különböző egészségügyi eszközzel erősítette meg a járvány elleni küzdelmet a Krasznojarszki régióban. Emellett egy ezerágyas alkalmai kórház létesítését is elrendelte, amellyel kiegészítik az Olimpiada mellett május elején felhúzott 400 ágyas létesítményt. A régióban 2445 megerősített koronavírus fertőzést és 21 halálesetet tartanak nyilván.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix7, 2020.05.24 14:27

@europeer:
"Kivizsgálják, hogy miért nem fogadták a kórházak a 33 éves nőt, aki agyhártyagyulladásban vesztette életét"

Annyira ritka, hogy egyes orvosok fel sem ismerik!
Saját tapasztalat...

Ehhez semmi köze a Fidesznek, ez egyszerűen emberi hiba.
Úgyhogy hiába terelsz, csak a magadfajta hülyéket tudod megvezetni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hali-ho, 2020.05.24 14:19

@europeer:
Sajnálatos ügy, de Orbánéknak mostani intézkedéseinek nncs köze a tatabányai esethez.
A 33 éves nő egy súlyos hiba, amiből minden évben volt hasonló.

Azonban legalább, eddig nem haltak meg tömegek, mert nem akarták vagy tudták a 300 forintos vizitdíjat fizetni, amit a DK vezér akart bevezetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.05.24 11:05

Terelés a magyar állapotokról?
Azzal foglalkozzunk többet, hogy nálunk mi megy.
Orbán és Kasler erről miért nem nyilatkozik, és miért nem kér bocsánatot?:
1., Kivizsgálják, hogy miért nem fogadták a kórházak a 33 éves nőt, aki agyhártyagyulladásban vesztette életét
Miután a háziorvosa koronavírus-tesztet rendelt el, az azt elvégző mentő 48 óra alatt sem érkezett meg hozzá. A nő állapota közben folyamatosan romlott. A mentősök előtt Székesfehérvárra vitték, de ott nem fogadták, ezután Tatabányára került a koronavírus-osztályra, ahol tesztelték. A negatív eredmény után még aznap hazaküldték. Nem sokkal később viszont újra mentőt hívtak hozzá, miután több fővárosi kórház sem fogadta, Balassagyarmatra vitték, ahol meghalt.
cikk: https://444.hu/2020/05/23/kivizsgaljak-hogy-miert-nem-fogadtak-a-korhazak-a-33-eves-not-aki-agyhartyagyulladasban-vesztette-eletet
+ Szomorú video https://index.hu/belfold/2020/05/22/koronavirus_egeszsegugy_elallas_bangone_aldozat_csalad/
2., A tatabányai kórház betegápolója a 41 éves férfi, aki koronavírus áldozata lett
Még folyik a vizsgálat a tragikusan elhunyt betegszállító ügyében, de az eredményről csak a családot tájékoztatják majd.
-----------
Lesz miről beszélni a járvány után, és 2022-ben utat mutatni az Orbáni fidesznek.
Budapestet már elbukták, 22-ben az országot is elfogják.
Qrva sok belőlük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bartleby, 2020.05.23 21:50

Cselovek doszty, ahogy a 2. vh-ban a nagyszüleimhez beköltöztetett orosz katonák mondogatták legyintve az emberveszteségeikre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html