A kórházban ápolt betegek száma tovább csökkent, hétfő este óta 689-cel 21 595-re. Közülük 2542-en vannak lélegeztetőgépen, 170-nel kevesebben, mint 24 órával korábban.

Március 1. óta 140 227 fertőzöttet regisztráltak, az elmúlt 24 órában 708 új esetet találtak, s a kórházban meggyógyultak száma 57 785-re emelkedett.

Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter kedden pozitívan fogadta a kormánypárti képviselők javaslatát, amely alapján a munkavállalók felajánlhatnák a szabadságuk egy részét a járvány alatt leterhelt és kifáradt egészségügyi dolgozóknak.

A tárcához a kormánytöbbség mintegy száz képviselője írt levelet annak érdekében, "hogy tegye lehetővé azon munkavállalóknak, akiknek kedvük van és megtehetik - legyen szó a közszféráról vagy a magánszektorról -, hogy a fizetett szabadságuk egy részét adományként felajánlják". A szabadnapokat üdülési csekk formájában kaphatnák meg az egészségügyben dolgozók az MTI híre szerint.

A munkaügyi miniszter kedden a nemzetgyűlésben "érdekesnek" nevezte a kezdeményezést, és jelezte, hogy "a kormány nevében támogatja a javaslatot", a tárca pedig kidolgozza annak megvalósítási lehetőségét.

"Nem tudjuk, milyen mértékű lesz a felajánlás, önkéntes alapon fog működni" - hangsúlyozta Muriel Pénicaud, hozzátéve, hogy az üdülési csekkel a kijárási korlátozások miatt nehézségbe került turisztikai szektort is támogatni lehet.

Francois Molins főügyész közben azt közölte, hogy 63 feljelentés érkezett eddig a francia kormány tagjai ellen a koronavírus-járvány kezelésének elégtelensége miatt a miniszteri rangú politikusok ügyeivel foglalkozó, 1999-ben létrehozott francia köztársasági bírósághoz.