Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szlovén kormány rendelete szerint péntektől hét régióban lakhelyelhagyási és gyülekezési tilalmat vezettek be, bezárták a vendéglátóhelyeket, edzőtermeket és sportközpontokat.

A fodrász- és szépségszalonokban egyszerre csak egy ember tartózkodhat. Ezek azok a régiók, amelyekben az elmúlt két hétben százezer főre vetítve a fertőzöttek száma meghaladta a 140-et.

A kevésbé fertőzött területeken is korlátozások vannak érvényben: tíz főre csökkentették az összejöveteleken részt vevők maximális számát, korlátozzák a vendéglátóhelyek működését és a sportrendezvényeken való részvételt - írta az MTI.

A kormány által pénteken közzétett adatok szerint csütörtökön 834-gyel 11 518-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 180-ra nőtt. A diagnosztizált betegek közül 242-en vannak kórházban, közülük 45-öt ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban egy nap alatt, péntekre 1131-gyel nőtt és elérte a 23 665-öt az azonosított fertőzöttek száma. Egy ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 345-re nőtt. Kórházban ápolnak 505 beteget, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.