Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dmitro Razumkov házelnök újságírói érdeklődésre szerdán azt mondta, hogy várhatóan hétfőn tart ismét rendkívüli ülést a parlament.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál ismertetése alapján az előterjesztés szerint a kormány kéri a parlamentet: a karantén idejére biztosítsa számára azt a jogot, hogy ideiglenesen korlátozza vagy megtiltsa a külföldi állampolgárok és járművek Ukrajnába való belépését olyan országokból, ahol különösen veszélyes fertőző betegségeket regisztráltak, valamint megtilthassa az ukrán állampolgároknak a külföldre történő utazást.

A javaslat érzelmében azokat a személyeket, akik olyan országból érkeznek Ukrajnába, amelyekben a veszélyes fertőzés különösen kiterjedt, automatikusan olyan személyeknek kell tekinteni, akik közvetlen kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel, ezért érkezésük után egészségügyi megfigyelés alá, azaz karanténba kell őket helyezni. A hírportál megjegyzi, hogy ez alól ugyanakkor az előterjesztés felsorol több kivételt. Így ez nem vonatkozik a diplomáciai és konzuli intézmények alkalmazottaira, a hivatalos missziók képviselőire, az Ukrajnában akkreditált szervezetek képviselőire és családtagjaikra, az áruszállító járművek sofőrjeire és karbantartó személyzetére, a repülőgépek és hajók személyzetére, a vonatok személyzetére, "amennyiben nincs ok azt feltételezni, hogy kapcsolatba léptek a különösen veszélyes fertőző betegségben szenvedő személlyel".

Ukrajna egyébként már március közepén lezárta átmenetileg a határait a külföldi látogatók, azaz a turisták előtt, továbbra is beengedte viszont azokat a külföldieket, akik állandó vagy ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeztek az országban, és a nemzetközi áruszállításra sem vezetett be semmilyen korlátozást.