Koronavírusban meghalt Kim Ki-duk rendező

Hatvanadik születésnapja előtt néhány nappal, koronavírus-fertőzésből adódó komplikációk miatt, Lettországban meghalt pénteken hajnalban Kim Ki-duk, a talán legismertebb ázsiai filmrendező, a Tavasz, nyár, ősz tél... és tavasz, Az irgalmas lány és a Bin-Jip: Lopakodó lelkek rendezője - adta hírül a lett állami médiára hivatkozva a hvg.hu.
Domokos Erika, 2020. december 11. péntek, 17:53
Fotó: Pixabay

Kim Ki-duk az egyetlen dél-koreai rendező, aki díjat hozott el Európa három legjelentősebb filmfesztiváljáról, Velencéből, Berlinből és Cannes-ból - írja a hvg.hu.

Kim 2004-ben nyerte el a Berlinale Ezüst Medve-díját Az irgalmas lányért, 2012-ben a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán-díját nyerte el a Pietáért, 2004-ben ugyanitt több díjat kapott a Bin-Jipért, Cannes-ban pedig az Arirang című dokumentumfilmjéért nyerte el az Un Certain Regard szekció díját 2011-ben.

A rendező november 20-án érkezett Lettországba, hogy ott ingatlant vásároljon. Kollégái kezdtek el aggódni érte, amikor több megbeszélt találkozón nem jelent meg; ekkor elkezdték kórházakban keresni, de ez nehézségekbe ütközött a személyiségi jogok miatt. A halálhírt pénteken a rigai dokumentumfilm-fesztivál igazgatója is megerősítette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

HOZZÁSZÓLÁSOK