Csődbűntett után korrupcióval gyanúsítják Salvini tanácsadóját

Vizsgálatot indítottak olasz ügyészek korrupció gyanúja miatt Armando Siri olasz infrastrukturális és közlekedési államtitkár, Matteo Salvini olasz belügyminiszter gazdasági tanácsadója ellen – közölték igazságügyi források csütörtökön.
Domokos Erika, 2019. április 18. csütörtök, 22:18
Fotó: Shutterstock

A Liga jobboldali kormánypárt prominens tagját azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzeket fogadott el a megújuló energiaforrások ágazatában működő vállalatoktól - meg nem nevezett források. A római és palermói ügyészek által vezetett vizsgálat Sirin kívül kilenc embert érint - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Siri nem reagált az ügyről beszámoló Reuters hírügynökség megkeresésére, de olasz újságok szerint tagadta bűnösségét.

Teljesen megbízunk Armando Siriben. Reméljük, hogy a vizsgálat gyorsan lezajlik és mindent tisztáz - közölte a Liga párt.

A Liga koalíciós partnere, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) azonban más álláspontra helyezkedett, valószínűleg újabb megosztottságot tárva fel az amúgy is törékeny kormánykoalícióban. "Ha a bűncselekmények gyanúja megerősítést nyer, egyértelmű, hogy Siri államtitkárnak távoznia kell a kormányból" - mondta az M5S vezetője, Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes.

Armando Sirit 2014-ben vádalku keretében börtönbüntetésre ítélték csődbűntett miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK