Kövér László Mexikóba és Panamába utazik

Kövér László csütörtökön Mexikóba, majd Panamába utazik. Az Országgyűlés elnöke a látogatással Pablo Escudero Moráles, a mexikói szenátus elnöke és Rubén de León Sánchez, a panamai Nemzetgyűlés elnöke meghívásának tesz eleget - adta hírül az Országgyűlés sajtóirodája.
Szász Péter, 2017. január 31. kedd, 17:45
Fotó: Napi.hu

Kövér László Mexikóvárosban a mexikói szenátus és képviselőház elnöke mellett megbeszélést folytat Miguel Ángel Osorio Chong belügyminiszterrel és Luis Videgaray külügyminiszterrel, tárgyal a szenátus bizottságainak képviselőivel és a képviselőház most megalakuló mexikói-magyar baráti csoportjának tagjaival.

A házelnök - aki korábban Kínában is lobbizott magyar cégekért - felszólal a mexikói szenátus ünnepi ülésén, találkozik a Mexikóban élő magyarság képviselőivel és felavatja az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékművét Magyarország mexikóvárosi nagykövetségén.

Panamai látogatása során a házelnök megbeszélést folytat Rubén de León Sánchezzel, a panamai Nemzetgyűlés elnökével és Isabel Saint Malo de Alvarado alelnök-külügyminiszterrel.

A házelnököt a delegáció tagjaként elkíséri Bartos Mónika fideszes országgyűlési képviselő, az IPU Magyar-Latin-amerikai Baráti Tagozatának elnöke is.

HOZZÁSZÓLÁSOK