Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyi szervezetek közös közleményükben azt írták: a kormánynak kötelessége oltalmaznia az általuk képviselt embereket. A szövetségi és a új-dél-walesi kormányt is arra kérik, hogy orvosolják a súlyos légszennyezettség miatt kialakult közegészségügyi helyzetet, és tegyen intézkedéseket a klímaváltozás ellen - írja az MTI alapján az Index.

Sydneyt és Új-Dél-Wales állam egyes részeit hetek óta sűrű füst lepi el a térségben tomboló bozóttüzek tucatjai miatt.

A múlt héten a légszennyezettség a 11-szerese volt az egészségügyi határértéknek, a hatóságok pedig arra kérték a helyi lakókat, hogy tartózkodjanak a testmozgástól, ne hagyják el otthonaikat, és ne nyissák ki sem az ajtókat, sem az ablakokat.

Ausztrália keleti részén október óta 2,7 millió hektárnyi bozót vált a lángok martalékával. Új-Dél-Walesben jelenleg is több mint 108 tűzgóc van, miközben a meteorológiai szolgálat szerint a hóhullám egy hétig is eltarthat a szövetségi tagállam nagy részén. A Gospers-hegyen és a környékén tomboló "megatűzben" több mint 370 ezer hektáros terület vált a lángok martalékává, több tucat épület és létesítmény semmisült meg.

Összességében július vége óta hétezernél több tűzgócot regisztráltak, hat ember meghalt, és több mint harmincan megsérültek. Több mint hétszáz lakóház és 1500 közigazgatási vagy gazdasági épület vagy létesítmény égett le.