Közeleg a valutaháború?

"Nincs a nyakunkon, de nem zárható ki teljesen egy valuták közötti háború kialakulása" - mondta Pascal Lamy, a kereskedelmi világszervezet (WTO) főtitkára a BFM francia gazdasági rádió műsorában szerdán.
MTI-Eco, 2010. szeptember 29. szerda, 19:45
Fotó:

"Úgy gondolom, hogy a valószínűsége kicsi, de nem nulla" - mondta a főtitkár arra a kérdésre válaszolva, hogy létrejöhet-e valutapiaci háború, amennyiben több ország is piaci intervenciót hajt végre valutájának leértékelése érdekében.

A monetáris kiigazításoknak "fokozatosan és konzultációk kíséretében" kell megtörténniük - szólította fel az illetékes hatóságokat Lamy.

"De nem vagyunk még egy esetleges valutaháború közelében" - tette hozzá.

Arra kérdésre, hogy vajon elindult-e a világgazdaság a válságból kivezető úton, egyértelmű igennel válaszolt: a WTO adatai szerint 2010-ben 13 százalékos lehet a fellendülés mértéke.

Hozzátette azonban, hogy a munkanélküliségi adatok még aggodalomra adnak okot, ezért teljes kilábalásról nem lehet beszélni. "Egy súlyos probléma van, amely továbbra is visszaveti a gazdasági konjunktúrát. Ez a munkanélküliség magas szintje" - hangsúlyozta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.29 20:10

Mostmár tényleg szinte mindenki a pénznyomtatással van elfoglalva, aki lassabban higit annak erősödik a devizája és behal az exportja. Szóval mélyen tisztelt hölgyeim és uraim, ha valaki értékállót kiván birtokolni akkor vegyen (áfamentes) befektetési aranyat és tegye be a zoknik közé a fiókba , aranyat ugyanis még a Bernanke sem tud nyomtatni..( meg a Matolcsy se állítja be a "hiánycélt" az aranynak csak a forintnak és a Kósa is lepattan róla mint bolond a gumifalról ), megjegyzem olcsóbb elektronikus úton pl. cfd megvéve (de akkor nem lehet tapigálni.- meg a határidő lejárta elött zárni kell a poziciót ) ráadásul tökeáttétellel.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html