Közelít a bóvli kategória felé Görögország a Fitchnél is

A Fitch Ratings kedden a jelenlegi "BBB-" hosszú távú külföldi- és helyi devizában denominált adósbesorolását további leminősítését helyezte kilátásba, növelve ezzel az ország szuverén adósbesorolásának bóvli kategórába történő lerontásának lehetőségét is a közeljövőben.
NAPI, 2010. december 21. kedd, 19:43
Fotó:

A negatív kilátást azzal indokolta a hitelminősítő, hogy egyre nagyobb a valószínűsége az ország szuverén adósbesorolásának lerontásának. 

A felülvizsgálatot januárban fejezi be a Fitch, amelynek fókuszában Görögország fiskális fenntarthatósága, az ország gazdasági kilátásai és a reformok kivitelezéséhez szükséges politikai akarat áll majd - közölte a hitelminősítő.

A múlt héten Görögország a Moody'snál is további leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá került, itt a már most sem befektetési ajánlású - vagyis "bóvli" - kormánykötvény-adósi besorolását vizsgálja a hitelminősítő, amely a lépést az adósságcsökkentéssel, a költségvetési bevételekkel és a külső támogatással kapcsolatos növekvő bizonytalansággal indokolta.

HOZZÁSZÓLÁSOK