Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az O Globo című brazil napilap internetes oldalán vasárnap közölt egy szigorúan bizalmas e-mailt, amelyet Eduardo Paes polgármester írt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB). Ebben a városvezető közölte, "nagy a kockázata" annak, hogy a 4-es metró 16 kilométeres szakasza nem lesz készen a seregszemle augusztus 5-én esedékes kezdetéig.

Az új vonalon napi 300 ezer ember közlekedne a centrum és az ötkarikás központnak otthont adó Barra városrész között. Az építkezés költségvetése az eredetileg megállapított 8,5 milliárdról 10,3 milliárd realra (713 milliárd forintra) is emelkedhet.

Paes azt javasolta az üzenetben, hogy a jövő héten tartsanak válságülést a NOB képviselőivel, megoldásként a buszokra való átállást vetette fel. A munkálatok késlekedésének hátterében pénzügyi nehézségek állnak.

A 6,5 milliós metropolisz belvárosából a gyakori dugók miatt jelenleg csaknem két óra alatt lehet kijutni az Olimpiai Parkba. Ez a 4-es metróval 34 percre rövidülne.

Thomas Bach, a NOB elnöke a lillehammeri ifjúsági téli olimpián tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte: továbbra is bízik abban, hogy a metróvonal időben elkészül. Hozzátette, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a brazil kormánnyal és a szervezőkkel.