Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelországi Krakkó városa minden eszközt bevet a légszennyezettség leküzdésére - derült ki a gazeta.pl cikkéből. A város önkormányzata az első között volt, amelyek betiltották a széntüzelésű kályhákat - a lecserélésükhöz Krakkóban önkormányzati támogatást fizettek. Ez nem jelenti azt, hogy az összes régi kályha eltűnt volna, ezért még mindig nagyobb a légszennyezés a megengedett határértékeknél.

Az önkormányzat a modern technikát, kamerával és érzékelőkkel felszerelt drónokat vesz igénybe a légszennyezők lefülelésére. Elsősorban azokat akarják fülön csípni, akik szemetet égetnek el kályháikban. A drónok járőrözése 2019.december 10-éig tart. A repülő eszközök adatait a levegő minőségéért felelős önkormányzati osztály dolgozói és a várőrség emberei dolgozzák fel, akik szükség esetén eljárást indítanak a fűtéssel vétkezők ellen.

Azok, akik átlépik a füstkibocsátás korlátozásával kapcsolatos határértékeket, drákói szigorúságú büntetésekkel néznek szembe. Ha szerencséjük van, akkor csak 20-tó 500 zlotyig terjedő bírságot kell fizetniük, ám a legsúlyosabb környezetszennyezést okozók 5000 zlotys (370 ezer forint) pénzbüntetésre számíthatnak.