BUX
37689

Kulcsfontosságú adatra vár a piac

Magyarországon nem, az eurózónában és az USA-ban viszont több fontos makroadatot is publikálnak a hét utolsó munkanapján, így a délután várható amerikai munkanélküliségi adatot is.

NAPI, 2010. december 2. csütörtök, 19:11

Reggel kilenc óra után a mérsékelten izgalmas novemberi svájci inflációs adattal indul a nap. Elemzők éves összevetésben 2 százalékos pénzromlásra számítanak.

Az eurózónában 10 órakor novemberi beszerzési menedzser indexet ismertetnek; a várakozások szerint mind a szolgáltatóipari, mind az összesített mutató változatlan szinten marad.

Egy órával később ugyancsak a devizaunióból kiskereskedelmi forgalmi adatok érkeznek október hónapról; itt a megelőző havi negatív változás enyhe bővülésbe válthat az elemzők szerint.

Délután az Egyesült Államokból novemberi munkanélküliségi adat várható magyar idő szerint fél háromkor. A munkanélküliségi ráta ugyan várhatóan nem változik (9,6 százalék) a tengerentúlon, azonban a nem mezőgazdasági munkahelyek száma tovább emelkedhetett.

Négy órakor a szintén amerikai, nem feldolgozóipari ISM-index kerül napvilágra november hónapról. A prognózisok az októberi 54,3 után 54,6 pontos értéket valószínűsítenek. Ugyanekkor az ipari megrendelések októberi változásairól is képet kaphatunk; itt 2,1 százalékos bővülést várnak az elemzők.