Az állam az arra érdemes fiataloknak épít lakásokat Szerbiában

A magyar kormány ötszázalékos áfát vezet be az új lakások értékesítése esetén, ám úgy tűnik, máshol sem kicsinyeskedik az állam. Szerbiában az arra érdemes fiatalok kapnak ajándékot az államtól.
Barabás Júlia, 2020. október 11. vasárnap, 13:53
Fotó: Pixabay

A tervek szerint a jövő évben kezdik meg a fiatal párok számára tervezett államilag támogatott lakások építését - idézte Ana Brnabic szerb kormányfő bejelentését a vajdasági Szabad Magyar Szó. A kormányfő elmondta, hogy a lakásokat fiatal tudósok, házaspárok és olyan fiatalok kapják, akiket "érdemes támogatni".

Arra a kérdésre, hogy ki dönti el, ki jogosult ezekre a lakásokra, a kormányfő azt felelte, a fiatalok szervezetei. "Azért, hogy ezen ne nekünk kelljen gondolkodni, hagytuk hogy a fiatalok szervezetei készítsenek egy tervet ezzel kapcsolatban. Ők dönthetnek arról, hogy kinek és hol szükségesek leginkább a lakások, ezek milyenek legyenek, és milyen feltételek alapján kaphatják ezeket meg.

A járvány ugyan lassította az ötlet megvalósítását, ám a résztvevők elhatározták, hogy lendületet adnak a projektnek. Remélik, hogy 2021-re már konkrét eredményeket mutathatnak fel, és megkezdődik a lakások építése. Brnabic arról is beszélt, hogy a kormány nyitott a fiatalokkal való párbeszédre, akikkel mostanában a középiskolai oktatás kötelezővé tételéről folyik eszmecsere.

HOZZÁSZÓLÁSOK