Lángol az erdő Berlin mellett

Három kisebb települést ki kellett üríteni Berlin közelében, ahol erdőtüzek pusztítanak, összesen több mint 500 embernek kellett elhagynia otthonát - írja az Index.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 24. péntek, 08:49
Fotó: Reuters

Még Berlinből is látni a füstöt, amely miatt közel félezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A hatóságok azt kérik a berliniektől, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, mert a levegő ártalmas lehet.

A lángok csütörtökön csaptak fel a német fővárostól 50 kilométerre délnyugatra, a Jüteborg nevű kisváros térségében. Az erdőtűz egész éjszaka terjedt, péntek reggelre már 400 hektáron, egy 530 futballpálya nagyságú területen pusztított, írja az MTI alapján az Index.

A Deutsche Wellét idézve pedig arról írnak, hogy a felerősődő szél a  füstöt egyre inkább Berlin déli részei felé fújhatja. Az oltáson már legalább 450 ember dolgozik, tűzhatároló szakaszokat készítenek a növényzet sávos eltakarításával. A talajban sok második világháborús bomba és gránát van, már több robbanás is történt, ezekben senki sem sérült meg.

Európát erős hőhullám érte el az utóbbi hetekben, több országban is súlyos erdőtüzek voltak. A száraz és forró időjárás akár októberig is kitarthat.

A fotó forrása: Freiwillige Feuerwehr Werder/Havel Stadt/Reuters.

HOZZÁSZÓLÁSOK