Lassú marad a növekedés az USA-ban

A Philadelphiai Fed index értéke -17,5 pontról, 8,7 pontra emelkedett októberben, vagyis a feldolgozóipari szereplők sokkal optimistábbak, mint egy hónappal korábban. A konszenzus -8,8 pont volt.
portfolio.hu, 2011. október 20. csütörtök, 16:33
Fotó: Napi.hu

A Conference Board kompozit indexének, a leading indicatorsnak az értéke viszont 0,1 százalékponttal 0,2 százalékpontra csökkent, ami minimális meglepetést okozott, hiszen az elemzők változatlan értéket vártak.

A Philadelphia-i Fed októberi felmérésének eredményei szerint csökkent a pesszimizmus a feldolgozóiparban. A főindex értéke -17,5 pontról 8,7 pontra emelkedett, ami az elemzők többsége számára meglepetést okozhatott, hiszen a konszenzus -9-10 pont volt. A munkaerőpiaci kilátások megítélése viszont továbbra is gyenge, a foglalkoztatottsági alindex értéke alig emelkedett.

 

Az ugyancsak négy órakor napvilágot látott leading indicators szerint azonban romlottak az amerikai gazdaság kilátásai. A főindex értéke a várakozásokkal ellentétben nem stagnált, hanem 0,1 százalékpontot csökkent (0,3 százalékról 0,2 százalékra).

Ataman Ozylidrim, az indexet publikáló Conference Board közgazdásza szerint ezek az adatok arra utalnak, hogy a növekedés tartósan alacsony lesz az Egyesült Államokban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK