Németországban 1,5 százalékra, 2010 decembere óta a legkisebb ütemre lassult februárban az éves infláció a januári 1,7 százalékról. Az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a januári 0,5 százalék csökkenés után. A közölt adatok megfelelnek a február legvégén ismertetett előzetes számokkal.

Az általában nagyobb kilengéseket mutató energia- és élelmiszerárak nélkül számított éves maginfláció 1,1 százalék volt februárban. Éves összehasonlításban a legnagyobb mértékben, 3,6 százalékkal az energiaárak emelkedtek. A háztartási energiaárak 5,4 százalékkal, míg az üzemanyagok 0,4 százalékkal nőttek egy év alatt. Februárban az élelmiszerárak 3,1 százalékkal voltak magasabbak mint egy évvel korábban.

Februárban, az előző hónaphoz képest elsősorban szezonális hatások miatt változtak az árak. A ruházati cikkek árai 3,4 százalékkal nőttek, de 6,2 százalékkal voltak magasabbak a vágott virágfélék is. Az energiaárak havi szinten 1,2 százalékkal nőttek februárban, míg az élelmiszerárak lényegében nem változtak.