Lavrov: a szíriai "provokáció" remélhetőleg nem okoz helyrehozhatatlan kárt

Provokációnak minősítette a Szíria elleni amerikai légicsapást pénteken Taskentben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, egyben kifejezve reményét, hogy az nem okoz helyrehozhatatlan kárt Oroszország és az Egyesült Államok viszonyában.
Papp Zsolt, 2017. április 7. péntek, 11:12
Fotó: MTI/EPA

Miként korábban Vlagyimir Putyin nevében a Kreml szóvivője, Lavrov is agressziónak nevezte a támadást és kijelentette, Moszkva magyarázatot fog követelni Washingtontól a történtek miatt. Mint mondta, a támadás az Irak elleni 2003-as nyugati támadásra emlékezteti.

Elmondta, hogy orosz katonák nem sérültek meg a támadásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.04.07 13:10

25m ago 11:42
Russian military to strengthen Syrian air defences - AP

The Russian military says it will help Syria strengthen its air defences after the US strike on a Syrian air base, the Associated Press (AP) reports.

Russian defence ministry spokesman Maj Gen Igor Konashenkov said that a ?complex of measures? to strengthen Syrian air defences will be done shortly to help ?protect the most sensitive Syrian infrastructure facilities.?

Konashenkov said ?the combat efficiency of the U.S. strike was very low,? adding that only 23 of the 59 Tomahawk cruise missiles reached the Shayrat air base in the province of Homs.

https://www.theguardian.com/world/live/2017/apr/07/us-syria-response-donald-trump-assad-pentagon-live

Ez világháború, Szíriára korlátozottan - egyelőre.

Támogassátok a ruszkikat. Az a ti "nemzeti" dolgotok!

Az amerikaiakat sem lehet, de ha nem akarjuk, akkor sürgősen hozzuk létre a Varsói Szerződést a ruszkikkal - és lássuk meg a következményeit.

He said it destroyed six MiG-23 fighter jets of the Syrian air force which were under repairs, but didn?t damage other Syrian warplanes at the base.

Konashenkov added that the base?s runway also has been left undamaged.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2017.04.07 11:56

Az Oroszoknak most minden követ meg kell mozgatniuk hogy bebizonyítsák hogy nem a szíriai kormányerők hajtották végre a vegyi fegyver támadást. Ez azonban kevés. Azt is be kell bizonyítaniuk hogy kik voltak. Ez a leghatékonyabb lehetőség a visszavágásra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html