Lavrovval tárgyalt Szijjártó Péter

Energiabiztonsági kérdésekről egyeztetett pénteken Cipruson Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - a hivatalos közlés szerint.
Papp Zsolt, 2017. május 19. péntek, 11:36
Fotó: MTI/EPA

A tárcavezető az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy az Európa Tanács külügyminiszteri bizottságának margóján tartott kétoldalú megbeszélésen jelezte orosz kollégájának, hogy Magyarország szeretne egyeztetni a 2021 utáni időszakra vonatkozó esetleges gázszállítási szerződésről.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy Szergej Lavrov tudatta, az orosz kormány nyitott erre, és nincs akadálya annak, hogy az érintett vállalatok megkezdjék a tárgyalásokat a szentpétervári gazdasági fórumon. Magyarország gázellátásának biztonsága szempontjából jó helyzetben van, 2021-ig élő szerződésünk van - hangsúlyozta Szijártó Péter.

"Nem vagyunk időnyomás alatt, és így jó esélyünk van arra, hogy a korábbiaknál sokkal kedvezőbb szerződéses feltételrendszert tárgyaljunk ki magunknak" - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK