Leadta a figyelmeztető lövést a hitelminősítő

A Fitch szerint növeli Görögország hitelképességi kockázatait a belpolitikai válság.
MTI-Eco, 2014. december 30. kedd, 19:10
Fotó: Reuters

Növeli Görögország hitelképességi kockázatait, hogy a görög parlament képtelennek bizonyult új államfőt választani, és ezért előre hozott parlamenti választásokat kell tartani - állapítja meg a Fitch Ratings friss elemzése.

A nemzetközi hitelminősítő szerint a hivatalos hitelezőkkel folytatott tárgyalások jó eséllyel a választások utáni időszakig leállnak, és addig nem várható az sem, hogy Görögország előtt ismét megnyíljanak a külső tőkepiacok. Ráadásul a január végére valószínűsíthető választások után is még hónapokig bizonyosan jelentős politikai és gazdaságpolitikai bizonytalanságok terhelik majd a görög gazdaságot.

A Fitch londoni elemzői szerint ha tartós patthelyzet alakul ki Görögország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Bizottság és az eurójegybank (ECB) alkotta trojka között, a görög kormány pénzügyi helyzete nyárra már feszültté válhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.12.30 21:25

...be kell fejezni a neoliberalizmust a görögöknek ..,úgy 50 évre !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html