Lecsapnak a pandamacikra és a kisvakondokra

Barátságtalan lépésre készül a cseh főváros önkormányzata éppen a turistaszezon kezdete előtt. A Prágába érkező külföldiek elvesztenek egy vicces lehetőséget.
Barabás Júlia, 2019. május 17. péntek, 21:00
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció

Prága helyhatóságának vezetősége megelégelte az egyik turistalátványosságot, amely eddig szórakoztatta a cseh fővárosba látogató külföldieket. Azt tervezik, hogy a nyár kezdetétől betiltják az óriási állatjelmezekbe öltözött "utcai művészek" tevékenykedését a belvárosban - adta hírül a Radio Praha.

Jelenleg a turisták leállhatnak ezek mellé, hogy fényképeket készíttessenek magukról. Összesen körülbelül tucatnyi óriási pandamaci, vagy jegesmedve, vagy kisvakond közül választhatnak - különösen az utolsó rajzfilmfigura fog hiányozni, mivel Csehország egyik jelképének tekinthető.

A hatóságok nagy tudású tisztviselői azonban kiderítették, hogy a beöltöző emberek tevékenységére az utcai művészekre, utcazenészekre vonatkozó szabályozás az érvényes, miközben szerintük a tevékenységük nem illik be ebbe a fogalomkörbe. Ezért ahelyett, ki kitalálnák, majd szabályoznák mondjuk az utcai segédművészeti asszisztens kategóriáját, inkább betiltják a pandamacikat és a kisvakondokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK