Lecsapott Merkel jobbkeze

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter, Angela Merkel politikai szövetségese úgy látja, hogy az Egyesült Királyság éppen most ismerkedik a brexit melletti döntés következményeivel. Ez egy tanulási folyamat, amelyben némileg pikírt megjegyzése szerint nem kellene gátolni a briteket.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 9. szombat, 18:24
Fotó: Reuters

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter határozottan elismételte, hogy a londoni kormány nem válogathat az EU előnyeiből a brexitről folyó tárgyalásokon - tudósított a Bloomberg. Nincs ingyen ebéd tette világossá. A britek a német álláspont szerint nem szemezgethetik ki maguknak azt, ami tetszik nekik az EU-ban, hogy megtartsák maguknak, miközben azt, ami meg nem, elvessék.

A brexit szerintünk rossz döntés, akármelyik oldalról nézzük is - fejtegette egy frankfurti konferencián videokapcsolatban elhangzott felszólalásán. A britek azonban meghozták ezt a döntést, és most meg kell találnunk azokat a megoldásokat, amelyek mindkét oldalon a minimálisra csökkentik ennek káros hatásait.

Tanuljanak!

Azt gondolom, hogy a kezdetén vagyunk az Egyesült Királyság tanulási folyamatának - folytatta arra célozva, hogy a szigetország társadalma és elitje a válásról az EU-val folytatott tárgyalások első fordulói nyomán kezd szembesülni az unió elhagyásának következményeivel. Nem szabad provokációkkal akadályoznunk partnereinket ebben a folyamatban - tette hozzá nem kevés pikírtséggel -, ugyanakkor világos, határozott álláspontot kell képviselnünk, amelynek alapján késznek kell lennünk a tárgyalásra.

A pénzügyminiszter szerint Michel Barnier, az EU főtárgyalója jól végzi a feladatát. Barnier lényegében ugyanarra hívta fel a figyelmet a múlt heti eredménytelen brit-EU tárgyalások után, mint Schäuble. Arról beszélt, hogy ha az Egyesült Királyság kilép az egységes európai piacról, annak következményei lesznek. David Davis a londoni kormány brexitügyi minisztere hazája parlamentjében azt mondta: senki sem ígérte, hogy a kilépés egyszerű és könnyű lesz.

Öt percet szántak rá

Angela Merkel német kancellár és az egyik fő politikai szövetségesének tartott Schäuble következetesen tartják magukat ahhoz az álláspontjukhoz, miszerint sajnálják az Egyesült Királyság kilépést az EU-ból, de a német politika fő céljának ezek után azt tartják, hogy erősítse az unió megmaradó 27 tagállamának egységét. A brexit kérdése egyébként nem szerepel a szeptember végi német parlamenti választások fő kampánytémái között.

A válás ügyének holtpontra jutását mutatja az is, hogy a 27 tagország uniós nagykövetei mindössze öt percet szántak erre a témára szerdai találkozójukon - tudta meg a Bloomberg két neve elhallgatását kérő forrásból. Ez világos jele annak, hogy az EU-nak nem sürgős az előrehaladás a válási tárgyalásokon.

Az öt perc alatt csak azt nyugtázták a résztvevők, hogy nincs előrelépés az egyeztetésen azokban a kérdésekben (a britek lelépési pénze, a szigetországban élő uniós polgárok jogai és az ír-észak-ír határ státusa), amelyek tisztázása az unió álláspontja szerint előfeltétele az új EU-brit kereskedelmi kapcsolatokról folytatandó megbeszélések elkezdésének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2017.09.09 23:23

Narancshorda ! Szóljatok a vajdátoknak, hogy szorgalmasan jegyzeteljen és tanuljon. Most még megteheti más kárán.
Ha nem, akkor ő lesz a következő, akivel feltörlik a padlót....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krax, 2017.09.09 21:01

@Bahnsteig_Eins: "érvekből kifogyott kárálásod, óvodás toporzékolásod tökéletes tükre a válságba jutott álliberalizmusnak, amivel régóta, de már nem sokáig etetik az elhülyített nyugati konzumidióta társadalmat. És mint ilyen, zene a füleinknek..."

Te szerencsétlen ruszkibérenc! Hát még is hogy a fenében lehet összekevernie egy ilyen szerencsétlen jobber TATÁNAK a Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter mondanivalóját, az EU hivatalos véleményével?
Ilyet csak ti jobberek tudtok, és leginkább dezinformációs szándékkal, mert ha nem, és alapból ennyire benéztek dolgokat, az bizony elég szánalmas rátok nézve! Ha, ha, ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.09.09 20:49

@krax: érvekből kifogyott kárálásod, óvodás toporzékolásod tökéletes tükre a válságba jutott álliberalizmusnak, amivel régóta, de már nem sokáig etetik az elhülyített nyugati konzumidióta társadalmat. És mint ilyen, zene a füleinknek...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krax, 2017.09.09 20:43

@lomb: "A IV. Birodalom vezérei büntető hadjáratra készülnek a gyengének tűnő ángílusok ellen. Emlékeim szerint volt már erre példa! "

Jobber TATA! Na mizu? A 4 elemiévvel nem megy az értelmezés? Nem egy, hanem 27! :D :D :D

"A válás ügyének holtpontra jutását mutatja az is, hogy a 27 tagország uniós nagykövetei mindössze öt percet szántak erre a témára szerdai találkozójukon - tudta meg a Bloomberg két neve elhallgatását kérő forrásból."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2017.09.09 20:26

A IV. Birodalom vezérei büntető hadjáratra készülnek a gyengének tűnő ángílusok ellen. Emlékeim szerint volt már erre példa! Azonban az ángílusok kitartottak és térdre kényszerítették a pökhendi, magabiztos, uralkodni vágyó, magukat árjának tartókat.

Lehet, hogy most is így lesz!?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html