Lecsukhatják, aki eltolja a bevásárlókocsit Lengyelországban

Megelégelték az áruházláncok, hogy nyoma vész a bevásárlókocsiknak, ezért arra figyelmeztetik a kedves vásárlókat, hogy ha megtalálják a portájukon a portékát, akkor súlyos börtönbüntetést kaphatnak. A szabályt szerencsére nem itthon, hanem Lengyelországban vezették be.
Barabás Júlia, 2018. január 4. csütörtök, 17:37
Fotó: Napi.hu

Rosszul járhat Lengyelországban az, aki a nagy boltok elől kényelmesen hazasétál a bevásárlókocsival, majd elfelejti visszavinni azt - derül ki a Rzeczpospolita cikkéből. Jobb, ha rögtön a szatyrunkba, kosarunkba pakolunk.

A gond az, hogy az eltűnő kocsik egyre nagyobb gondot, kiadást okoznak a boltoknak. Az egyik varsói hipermarketnél hosszabb ideje eltűnnek ezek az eszközök - adta hírül a warszawa.naszemiast.pl portál. Csodák csodája a bevásárlókocsikat a környező lakótelepeken kötöttek ki. A Tesco munkatársai rendszeresen járnak az áruházaik környékén, hogy összeszedjék a kocsikat.

Nem meglepő tehát, hogy a cég figyelmeztetést adott ki: a kocsik elvitele az áruház területéről jogi következményekkel jár. A büntető törvénykönyv megfelelő paragrafusa szerint lopásnak tekinthető, így 3 hónaptól 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A nyitókép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK