Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt évtizedben az 56 éves Jelena Baturina vezette a leggazdagabb orosz nők listáját a Forbes becslése szerint, ám a legújabb összesítés szerint elvesztette ezt a megtisztelő helyezést - vette át az amerikai lap adatait a Moscow Times. Az új első, aki először kerül fel a lista tetejére, a 44 éves Tatjána Bakalcsuk, a Wildberries online ruhaáruház alapító-vezetője.

Csak Baturina és Bakalcsuk mondhatja el magáról Oroszországban, hogy dollárban számolva is milliárdos. A Forbes szerint Bakalcsuk vagyona 1,4 milliárd dollár (400 milliárd forint), míg Baturinának csak 1,2 milliárdja van (340 milliárd forint). Ezzel az áruház-tulajdonos gazdagabb, mint Csányi Sándor OTP vezér, aki 360 milliárd forint becsült vagyonnal vezeti A 100 leggazdagabb kiadvány 2019-es milliárdoslistáját.

Bakalcsuk, aki angoltanárként kezdte pályafutását, 400 millió dollárt keresett 2019-ben, amit annak köszönhet, hogy a Wildberries 88 százalékkal, 223,5 milliárd rubelre (3,56 milliárd dollár) növelte árbevételét. Baturina Jurij Luzskov volt moszkvai polgármester özvegye, a Forbes listájára 2004-ben került fel, amikor vagyonát egymilliárd dollárra becsülték.