Lehullt a lepel - ezért szakított Trump a több évtizedes hagyománnyal

Az amerikai elnökjelöltek évtizedek óta nyilvánosságra hozták adóbevallásukat, Donald Trump azonban szakított ezzel a hagyománnyal. A The New York Times szombaton Trump számára kellemetlen részleteket szivárogtatott ki az elnökjelölt vagyoni helyzetéről - vette észre a 444.hu.
Napi.hu, 2016. október 2. vasárnap, 08:40
Fotó: MTI/EPA

Trump közel két évtizeden át nem fizetett adót: 1995-ben bevallott egy 916 millió dolláros veszteséget és az adótörvények lehetővé tették számára, hogy ezt a következő 18 évben leírhassa a szövetségi adók megúszása révén - írja a lap a The New York Times által  közzétett adatokra hivatkozva. A sztori bizonyosan nem tesz jót a republikánus elnökjelöltnek a kampány hajrájában.

Mint kiderült, Trump óriási veszteséget halmozott fel a kilencvenes évek: összeomlott három kaszinós terve Atlantic City-ben és rosszul fektetett be egy légitársaságba is.

Adószakértők szerint ugyanakkor nem csinált semmi illegálisat: az akkori adórendszer lehetővé tette, hogy a leggazdagabb réteg megúszhasson ekkora veszteségeket is azzal, hogy évekig elkerülhették utána az adófizetést. Az persze nem néz ki túl jól, hogy  úgy élt éveken át hihetetlen fényűző életet, hogy közben nem fizetett adót.

HOZZÁSZÓLÁSOK