Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lehetséges, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő az apja egy titokzatos szentpétervári milliomos 17 éves lányának - vette át a Projekt oknyomozó internetes portál spekulációját a Moscow Times. Jelizaveta Vlagyimirovna Krivonogih rendkívüli módon emlékeztet az orosz államfőre - állítja a Projekt az ifjú hölgyről szerzett fotók alapján. A fényképeket etikai okokból nem hozták nyilvánosságra. (Képünk, amelyen ifjú orosz hölgyek láthatók, illusztráció - a szerk.)

A fiatal nő anyja, Szvetlana Krivonogih haszonélvezője egy vállalatnak, amelynek kis részesedése van a Rosszija bankban. A pénzintézettel szemben nyugati szankciókat vezettek be 2014-ben, miután Oroszország elcsatolta Ukrajnától a Krím félszigetet, mert szoros kapcsolatokat ápol az orosz elittel. A Projekt becslése szerint Krivonogih vagyona ingatlanokban és üzleti vállalkozásokban Moszkvában, Szentpéterváron és Szocsiban összesen 7,7 milliárd rubelt (31 milliárd forint) ér. (Ezzel a vagyonnal a 42. lehetne A 100 leggazdagabb magyart soroló listán - a szerk.)

Titokzatos fotók

A sajtóorgánum megszerzett egy dokumentumot, amely a lány születési anyakönyvi kivonatának másolata lehet. Ebből az derül ki, hogy atyai neve Vlagyimirovna. Ennél ütősebb bizonyítékot lát a Projekt abban, hogy Jelizaveta és Putyin arcának arcfelismerő szoftverrel végzett elemzése 70,44 százalékos egyezést mutat. Egy ilyen elemzés esetén a 75 százalékos egyezés már azt jelenti, hogy ugyanannak a személynek az arcát látjuk.

Jelizavata egyébként szisztematikusan törölte az arcképét a közösségi portálokon lévő fiókjaiból, amelyek különböző vezetéknév alatt jelentek meg, azt követően, hogy a Projekt kapcsolatba lépett édesanyjával. Szvetlana Krivonogih visszahívást ígért a Projektnek, de nem tartotta be ezt az ígéretét, és ezt követően elérhetetlenné vált.

Határozott tagadás

A pletykák szerint az orosz államfővel az 1990-es években volt viszonya, mielőtt Putyin az ország elnökévé vált volna. Meg nem nevezett források szerint takarítóként dolgozott és egy egyszerű lakásban élt, mielőtt egyszer csak beköltözött egy olyan házba, amelyet a szentpétervári elit körében bárki megirigyelt volna. Ekkoriban lett vége a kapcsolatnak is.

Dmitrij Peszkov az orosz államfő szóvivője azt mondta, semmit nem tud a hölgyről vagy a lányáról. Putyin egyébként 2013-ban vált el feleségétől, és következetesen visszautasítja, hogy kommentálja azokat az állításokat, miszerint ő lenne az apja Maria Voroncova endokrinológusnak, illetve Katerina Tyihonova projektigazgatónak.