Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Olasz lapok szerint péntekre virradó éjszaka háromkor Sesto San Giovanniban, a Piazza I Maggión, a vasútállomás előtt két rendőr megállította a gyalog lévő Amrit, és kérték a papírjait. Amri ekkor a hátizsákjából elővett egy 22-es kaliberű pisztolyt, Allah Akbart kiáltott és tüzet nyitott, ezt viszonozták a rendőrök. Egy rendőr a vállán megsérült, sebesülése nem súlyos, őt egy monzai kórházban ápolják - írta az Index.

Anis Amri életét vesztette a tűzpárbajban. Egy rendőr megsebesült, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van - írta az MTI.

Amrit kinézet alapján és az ujjlenyomata alapján is azonosították. Az N24 német csatorna szerint Franciaországon keresztül ment oda.

A berlini karácsonyi vásárt hétfő este tarolta le egy lengyel rendszámú kamion, 12 ember meghalt, közel ötvenen megsebesültek. A támadó elmenekült.

A németek megkezdték az együttműködést az olasz hatóságokkal

A német szövetségi legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal a hétfői berlini kamionos merénylet gyanúsítottjáról szóló sajtójelentések tisztázása érdekében - mondta pénteken az ügyészség szóvivője. Német hírportálok jelentései szerint a legfőbb ügyészség szóvivője elmondta, hogy megkezdték az együttműködést az olasz partnerekkel.

Frissítés

Péntek délután bejelentette a német szövetségi legfőbb ügyész, hogy kétséget kizáróan megállapították, a hétfői berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét, Anis Amrit lőtték le pénteken az olaszországi Milánóban. Peter Frank a hatóság karlsruhei központjában tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a Milánóban rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfi azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták. A nyomozást teljes erővel folytatják tovább, a legfőbb kérdés annak megállapítása, hogy vannak-e társtettesek és bűnsegédek, és hogy tudhatott-e valaki a merénylet tervéről.