Lelőtték a berlini merénylőt Olaszországban

Milánóban tűzpárbajban lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét. Az olasz belügyminiszter péntek délelőtt háromnegyed tizenegykor sajtótájékoztatót tart az ügyben - jelentette be a minisztérium.
Index.hu, MTI, 2016. december 23. péntek, 11:17
Fotó: MTI/EPA

Olasz lapok szerint péntekre virradó éjszaka háromkor Sesto San Giovanniban, a Piazza I Maggión, a vasútállomás előtt két rendőr megállította a gyalog lévő Amrit, és kérték a papírjait. Amri ekkor a hátizsákjából elővett egy 22-es kaliberű pisztolyt, Allah Akbart kiáltott és tüzet nyitott, ezt viszonozták a rendőrök. Egy rendőr a vállán megsérült, sebesülése nem súlyos, őt egy monzai kórházban ápolják - írta az Index.

Anis Amri életét vesztette a tűzpárbajban. Egy rendőr megsebesült, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van - írta az MTI.

Amrit kinézet alapján és az ujjlenyomata alapján is azonosították. Az N24 német csatorna szerint Franciaországon keresztül ment oda.

A berlini karácsonyi vásárt hétfő este tarolta le egy lengyel rendszámú kamion, 12 ember meghalt, közel ötvenen megsebesültek. A támadó elmenekült.

A németek megkezdték az együttműködést az olasz hatóságokkal

A német szövetségi legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal a hétfői berlini kamionos merénylet gyanúsítottjáról szóló sajtójelentések tisztázása érdekében - mondta pénteken az ügyészség szóvivője. Német hírportálok jelentései szerint a legfőbb ügyészség szóvivője elmondta, hogy megkezdték az együttműködést az olasz partnerekkel.

Frissítés
Péntek délután bejelentette a német szövetségi legfőbb ügyész, hogy kétséget kizáróan megállapították, a hétfői berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét, Anis Amrit lőtték le pénteken az olaszországi Milánóban. Peter Frank a hatóság karlsruhei központjában tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a Milánóban rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfi azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták. A nyomozást teljes erővel folytatják tovább, a legfőbb kérdés annak megállapítása, hogy vannak-e társtettesek és bűnsegédek, és hogy tudhatott-e valaki a merénylet tervéről.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

papagaga, 2016.12.23 12:17

Regenybe illo forgatokonyv........akinek esze van az tudta hogy itt nem lesz elve elfogas....talaltak egy balekot aki lehet mar regen halott volt...es abban is biztosak hogy magnyos ekoveto volt, bizont edig kiderult a teriristak egyedul jarnak...okos nemet vezetes megtalalta a modjat Merkel hulyesegenek kimagyarazasara......NEM BEVANDORLO OLT...... felerul a kerdes .....most igy az olasz bankmentes is meg van oldva?????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html