Lelőtték a túszejtőt Franciaországban

Sajtóértesülések szerint három ember meghalt a francia túszdrámában. A túszejtésért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. A francia miniszterelnök terrortámadásnak minősítette az esetet.
Domokos Erika, 2018. március 23. péntek, 15:23
Fotó: AFP

Túszokat ejtett péntek délelőtt egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen. A Sky News tudósítása szerint a túszejtő egy 30 éves, francia-marokkói származású férfi, aki ismert volt a hatóságok előtt. A Le Figaro szerint egyszer már el is ítélték fegyverbirtoklásért - számolt be a hvg.hu.

A francia belügyminiszter korábban azt közölte, hogy két ember vesztette életét a támadásban, sajtóértesülések szerint azonban van egy harmadik halálos áldozat is.

Az üzlethelyiséget délután háromnegyed háromkor megrohamozták a párizsi antiterrorista egységek, és agyonlőtték a túszejtőt.

A francia miniszterelnök, Edouard Philippe terrortámadásnak minősítette az esetet, később így tett Emmanuel Macron francia elnök is. Az esetről bővebben itt olvashat.

A kép forrása: Eric Cabanis/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix5, 2018.03.23 16:05

@na4:
Zanabohóc szerint most sincs egy se...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.03.23 15:39

Bravo - még több migránst Európába :-(((
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html