Lelőtték az utolsó barcelonai merénylőt

A rendőrség lelőtte a barcelonai merénylet utolsó szabad lábon lévő gyanúsítottját Barcelonától nyugatra, írja az Index az MTI az EFE spanyol hírügynökség tudósítása nyomán.
Szász Péter, 2017. augusztus 21. hétfő, 17:57
Fotó: MTI/AP

A hírek szerint a katalán rendőrség Junesz Abujakubot semlegesítette. A férfi robbanómellényt viselt, de nem tudható, hogy az valódi, vagy csak imitáció volt. Abujakub a rendőrségi támadás alatt Allah akbar kiáltást hallatott.

A rendőrség egy bejelentésre szállt ki a helyszínre: az információ szerint a terroristához hasonló férfit Barcelonától 40 kilométerre, egy benzinkútnál látták.

A 22 éves, marokkói születésű  Junesz Abujakub csütörtök délután Barcelona központjában a gyalogosok közé hajtott egy kisteherautóval. A dzsihadista hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 12-en haltak meg, és több mint 120-an megsebesültek.

Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, a hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletek után a rendőrség Cambrils városában lelőtt négy terroristát, az ötödik, Junesz Abujakub elmenekült.

HOZZÁSZÓLÁSOK