Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétvégén ismét több ezren vonultak utcára a munkáspárti kormányfő lemondását követelve, amiért Muscat nem biztosította a két évvel ezelőtt meggyilkolt oknyomozó újságírónő ügyében folytatott eljárás függetlenségét - írta a portál.

Daphne Caruana Galizia számos korrupciós ügyet derített fel, amiben vezető politikusok és kormánytisztviselők is érintettek voltak. Autójába rejtett pokolgép végzett vele 2017 októberében.

Az újságírónő meggyilkolása előtt egy erőműberuházás körüli korrupción dolgozott, amelyben a múlt héten elfogott Yorgen Fenech üzletember is érdekelt volt. A riporternő halála után kiszivárogtatott levelezésből kiderült, hogy a vállalkozó pénzeket utalt Keith Schembri kabinetfőnöknek és Konrad Mizzi miniszternek, akik mindketten tagadják, hogy bűncselekményt követtek volna el

Vasárnap este a máltai miniszterelnök kijelentette, felkéri a kormányzó Munkáspártot, hogy január 12-én kezdje meg az új jelölt kiválasztásának folyamatát. S amennyiben megtalálják az utódját, ő távozik a kormány és a párt éléről is.

A meggyilkolt újságírónő családja szerint a lemondott miniszterelnök akadályozta a nyomozás függetlenségét, és átláthatóságát. A család szerint amíg a kormányfő nem távozik a posztjáról, nem derülhet ki az igazság Daphne Caruana Galizia haláláról.