Indul a 14. havi nyugdíj a lengyeleknél

A lengyel nyugdíjasok megkapják a 14. havi juttatásukat idén, a kormány vállalja az extrakiadást a gazdasági válság miatt elszállt költségvetés ellenére. Lelke rajta.
Barabás Júlia, 2021. január 21. csütörtök, 06:40
Fotó: Napi.hu

A 14. havi nyugdíjat feltételezhetően 9,1 millió személy kapja meg Lengyelországban még az idén, ebből a határozott többség, 7,9 millióan teljes egészében - mondta a lengyel családügyi miniszter, Marlena Malag a Business Insider Polska tudósítása szerint.

A pluszpénzt hozó postás novemberben érkezik, illetve novemberben utalják a pénzt. Mindezek kifizetésére a kormány 11,4 milliárd zlotyt szán. A kifizetés kivételes esetben esetleg átcsúszhat decemberre vagy 2022 januárjára.

Az erre vonatkozó jogszabály tervezetét már elfogadta a kormány és most a Szejm előtt van. Első körben az illetékes parlamenti bizottság foglalkozik vele. A tervezet értelmében a teljes 14. havi nyugdíjat, amely a minimális nyugdíj összegével azonos lesz, azok az idősek kapják meg, akiknek havi járandósága nem haladja meg a bruttó 2900 zlotyt (232 ezer forint).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

intermezzo, 2021.01.25 08:59

Mikor is ígérte meg kedves nemzetvezetőnk a 14.havi nyugdíjat?
Ígérni azt kétségkívül tud.Felejteni meg még jobban ha teljesíteni kellene.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html