Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel cégek már 200 ezer beadványt nyújtottak be, amelyekben a kormány segítségét kérik a koronavírus-járvány okozta gondjaik orvoslásához. A varsói vezetés arra számít, hogy a húsvétra ezekből a kérelmekből már 280 ezer lesz - mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Szejmben a Business Insider Polska tudósítása szerint. Véleménye szerint a járvány a világ- és Európa gazdaságának alapjait rengette meg.

- Az Európai Unióban elsősorban Nyugat-Európa szenvedte meg a járvány hatásait, ezért vissza kell térnünk azokhoz az előzetes ötletekhez, amelyeket Lengyelország már két éve hangsúlyoz a költségvetési bevételek növelése terén - fejtegette a kormányfő. Ezek közé tartozik a digitális adó, a pénzügyi tranzakciók adója, a szénadó vagy a nagy nemzetközi cégek megadóztatása.

Ez a csomag a visegrádi négyek egyedülálló javaslata. Ezeknek az indítványoknak az elfogadása az EU büdzséjébe milliárdokat hozhatna euróban, amit a vírussal való harcra lehetne fordítani - tette hozzá Morawiecki.