Megdöbbentő banki ajánlat: fizetnek, ha lemondja a számláját

Meghökkentő ajánlattal állt elő egy lengyel bank: ha lakossági ügyfele önként lemond a szolgáltatásainak igénybevételéről, akkor jókora summát fizet neki.
Barabás Júlia, 2019. augusztus 3. szombat, 10:28
Fotó: Shutterstock

Meglepő dolog derült ki a DNB Bank Polskáról: maximum 800 zlotyt (közel 60 ezer forint) kaphat a pénzintézetnek az a lakossági ügyfele, aki önként lemond a bank szolgáltatásairól, a hitelkártyájáról vagy ennél a banknál levő biztosításáról - adta hírül a Business Insider Polska. Az ok egyszerű: a pénzintézet megváltoztatja stratégiáját, a jövőben a vállalatok kiszolgálásra koncentrálja erejét, a lakossági szegmensben pedig a jelzálogtermékekre korlátozza tevékenységét.

Ezért minden ügyfél, aki önként elhatározza, hogy felmondja számláját, vagy a bankkártyáját, amit ennél a banknál vezettek, illetve kapott, 600 zlotyt tehet zsebre. Amennyiben biztosítással is rendelkezik, a nyári ajánlat keretében további 200 zlotyhoz jut, ha erről is lemond.

A változások 9500 egyéni ügyfelet érintenek. Az érintettek eddig nagyon jól fogadták az ötletet, már 70 százalékuk élt az akció adta lehetőségekkel. A vakációra való tekintettel és az ügyfeleik kérésének engedve a bank 2019. augusztus 29-éig meghosszabbította az eredetileg korábban záródó akciót.

Amennyiben a magánügyfél nem mond le önként a szolgáltatásokról a banknál, a DNB október 31-éig felmondja számlavezetési, kártyás, illetve csoportos biztosítási szerződéseit. A hitelkártyák esetében kijelöl egy fizetési dátumot, ami nem lehet későbbi, mint 2019. december 31. Mindemellett az ügyfelek élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy hiteleiket külön költség nélkül előtörlesszék. A devizahitelek esetén ennek feltétele, hogy abban a valutában fizessenek, amelyben a kölcsönt felvették.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mufflinca, 2019.08.05 06:58

Az egy másik ország, másik kultúra! Nálunk, amikor a Citi bank átállt a vállalati ügyfelekre, akkor a lakossági üzletágat adott dátummal lezárta. Az Erste bank vette át, közel sem azonos feltételekkel, vagyis egy fillért nem fizetett az ügyfeleknek, csak kirúgott mindenkit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html