Rossz hír érkezett - mi lesz Lengyelországgal?

A korábbi jelekkel ellentétben úgy tűnik, hogy Jaroslaw Kaczynski, a kormánypárt elnöke, Lengyelország tényleges vezetője mégsem épült fel teljesen év eleji betegségéből.
Barabás Júlia, 2018. szeptember 29. szombat, 07:20
Fotó: Getty Images

Lengyelországban dübörög az októberi önkormányzati választások előtti kampány, amit a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Lengyelország tényleges vezetője, Jaroslaw Kaczynski aktívan támogat - írta a gazeta.pl. Ugyanakkor érezni lehet, hogy a teljhatalmú vezető betegséggel küszködik - tegnap ismét felkereste a kórházat. Hivatalosan ambuláns kezelésben részesült.

A pártelnököt a Hadsereg Kórházában gyógyítják ízületi betegséggel, ám mivel több időt töltött a kezeléssel, mint amit ez indokolt volna, találgatások kaptak lábra az állapotával kapcsolatban. Pártjáról az a hír járja, hogy csak az ő személye, ügyes taktikázása tartja össze a szervezeten belüli különböző frakciókat.

Korábban a Gazeta.pl újságírója kiderítette, hogy térdműtétet kell végrehajtani rajta. Az első operációt ugyan a vakációs időszakra tervezték, de eltolták az új évre. Ez a helyzet a PiS-t is hátrányosan érinti - jövőre további választási időszak következik (májusban európai parlamenti, ősszel országgyűlési szavazás), amibe a portál információi szerint Kaczynski csak három hónap késéssel tud majd bekapcsolódni.

A fotó forrása: Getty Images

HOZZÁSZÓLÁSOK