Országos karantént vezetnek be Lengyelországban

A koronavírus-járvány harmadik hullámát elkerülendő országos karantént tartanak Lengyelországban december végétől január közepéig - jelentette be Adam Niedzielski egészségügyi miniszter. Közlése szerint szilveszterkor is kijárási korlátozásokat vezetnek be.
Szász Péter, 2020. december 17. csütörtök, 15:46
Fotó: Pixabay

A járványban megfertőződöttek számának növekedése az utóbbi hetekben 10 ezer körülire lassult le, az erről a szintről esetleg elinduló harmadik hullámmal azonban nem biztos, hogy az egészségügyi rendszer meg tudna birkózni - idézi az MTI a minisztert.

A jelenlegi járványügyi intézkedések mellett december 28-tól január 17-ig teljesen bezárnak az eddig a szolgálati utak céljából vendégeket fogadó szállodák, továbbá az élelmiszer- és illatszerboltok kivételével újból bezárnak a bevásárlóközpontok üzletei.

Az említett időszakban nem működhetnek a sípályák sem. A külföldről "szervezett közlekedéssel" érkezők számára tíznapos karantén lesz kötelező - mondta el Niedzielski.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ittott, 2020.12.17 18:52

a piaci döntéseket nem a vásárlók hozzák. kicsiny városunkban a CBA kvázi 10%-al drágább és silányabb választékkal bír mint a 10 km-re levő megyeszékhelyen levő nagyáruházak. vajjon ki dönt az árakról? ugye hogy a piac.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html