Mi kinyitunk - lázadnak a vállalkozók Lengyelországban

A lengyel vállalkozók elutasítják, hogy a kormány január végéig meghosszabbítja a nyitvatartási korlátozásokat, "Mi kinyitunk" jelszóval akkor is nyitni akarnak, ha ezért megbüntetik őket.
Barabás Júlia, 2021. január 13. szerda, 13:21
Fotó: Getty Images

A lengyel kormány bejelentette, hogy fenntartja az eddigi megszorításokat, legalább a január végéig, ám a a legrosszabbul érintett vállalkozók egy része nem akar ebbe belenyugodni - derül ki a Business Insider Polska beszámolójából. Olyan vállalkozók, akik a koronavírus járvány hatásai miatt eddig is sokat szenvedtek, egyes helyeken közölték, ők akkor is nyitják üzleteiket, ha ezért megbüntetik őket.

Az első tiltakozókhoz most továbbiak csatlakoztak, bejelentve, hogy január 18-án legkésőbb megnyitják az eddig zárt helyeket. Vendéglők, szállodák, sportpályák, fodrászok, kozmetikusok jelezték, hogy elegük van a zárlatból. A lengyel médiában a napokban jelent meg egy hír, miszerint egy szálloda, ahol 300 vendég volt, arra hivatkozva nyitotta ki kaput, hogy sportrendezvényt, nevezetesen sakkversenyt rendeztek.

A vállalkozók már elmentek a falig - panaszolják -, felemésztik őket a helységek bérleti díjai, a hiteltörlesztések, félnek a fizetésképtelenségtől és életük munkájának elvesztésétől. Nincs mit veszteniük, egyeseknek már a családtagjaikat is el kellett bocsátaniuk. A "lázadáshoz" jó alapot ad nekik, hogy nemrégiben a bíróság egy fodrász javára döntött, mondván, a zárlat érvénytelen, mivel rendeletben hírtette meg a kormány, ami alkotmányellenes. A vállalkozók szerint a társadalom őket támogatja.

A szolgáltató vállalkozások tulajdonosai  "Mi kinyitunk" akciót hirdettek. Mindenkit biztosítanak arról, hogy szigorú egészségügyi szabályok betartásával vigyáznak a vendégek biztonságára. Szerintük mindenkinek joga van a munkához, mindenkinek van családja, szerettei, akiket el kell tartania és akikért felelős.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2021.01.13 18:40

Az utolsó mondat a legfontosabb! Az emberi méltóság és szabadságjogok csak hab a tortán. Ami pedig a praktikumot illeti: az egész bohóckodás és hiszti FELESLEGES!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bobby11, 2021.01.13 14:38

Jól teszik.
Ezt kéne mindenhol.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html