Úgy tűnik, megint a lengyelek helyezkedtek ügyesen

Nem elég, hogy néhány éven belül újra Lengyelországba látogat Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, még több időt is tölt ott, mint korábban tervezte.
Barabás Júlia, 2019. július 31. szerda, 11:32
Fotó: MTI/AP

Donald Trump amerikai elnök elfogadta lengyel kollégája, Andrzej Duda meghívását, és augusztus végén Lengyelországba utazik - írta a gazeta.pl. Trump részt vesz a II. világháború kitörésének 80. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozaton, amelyet Varsóban rendeznek augusztus 31-én, majd megtekinti azt a bázist, ahol az amerikai katonák állomásoznak.

Az eredeti tervek szerint az amerikai elnök csak a világháborús megemlékezésekre utazott volna Varsóba, de most kiderült, hogy a látogatás szeptember 2-áig tart - közölte a lengyel elnök kancelláriájának vezetője, Krzysztof Szczerski. A részleteket a Fehér Ház később árulja el. Donald Trump másodszor repül lengyelországi látogatásra, 2017 júliusában már járt hivatalos viziten Varsóban. Lengyel kollégájával már negyedszer fog találkozni, legutoljára Andrzej Duda 2019 júniusában járt nála Washingtonban.

HOZZÁSZÓLÁSOK