Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sokkal több vasárnap lesz kereskedelemmentes Lengyelországban 2019-ben, mint 2018-ban volt, ugyanis az új évben az üzletek havonta csak egy vasárnap tarthatnak nyitva - emlékeztette olvasóit a gazeta.pl.

Eddig, a vasárnapi boltzár első évében havonta két vasárnap nem lehetett vásárolni és egy év múlva, 2020 elejétől minden vasárnap tilos lesz a kereskedelem Lengyelországban. Persze lesznek kivételek: a két karácsony előtti vasárnap, egy húsvét előtti, illetve az utolsó januári, áprilisi, júniusi és augusztusi vasárnap. A tilalmat a Szolidaritás szakszervezet követelésére vették vezették be, azzal az indokkal, hogy javítani akarják a kereskedelemben dolgozók életminőségét.

A hatóságok szerint a lengyelek hozzászoktak a korlátozáshoz, ritkán szegik meg a szabályt. A törvény a pékségeknek, a cukrászdáknak, a benzinkutaknak, a virágboltoknak, az emléktárgyakat áruló kis üzleteknek, a postáknak és azoknak a boltoknak engedi meg a vasárnapi nyitva tartást, amelyeknél ezen a napon a tulajdonos áll a pult mögött.