Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban jó pár száz szolgáltató vállalkozás jó előre bejelentette, hogy januártól 18-ától, dacára a tiltásoknak, kinyitnak mert különben csődbe mennek. A koronavírus-járvány miatti szigorítások többek között a kozmetikusokat, a fodrászatokat, a vendéglátó helyeket, a hoteleket, a kávéházakat, a sportpályákat, az edzőtermeket érintik. A vállalkozóknak számítani kellett az ellenőrzésekre és a nagyszabású büntetésekre is, de ezt is vállalták, és a válasz nem marad el - derül ki a Business Insider Polska cikkéből.

A "háború" ugyanis kitört, a hatóságok tömeges ellenőrzésre és büntetésre készülnek. Mi több, azokat a vállalkozókat és cégeket, amelyek megszegik a jelenlegi szabályozást kizárhatják a járvány hatásait enyhítő pénzügyi támogatások igénybevételéből. Arról, hogy éppen hol és melyik cég fog mindezek dacára kinyitni, az interneten is lehet tájékozódni.

A rendőrség a tisztiorvosi szolgálat embereivel együtt végzi az ellenőrzéseket és állítja ki a szabályszegő vállalkozások ellen a büntetést, de más hatóságok is ellenőriznek. Például a rendőrjárőrök megtehetik, hogy ha nyitva találnak egy kocsmát, akkor betérnek - nem egy italra, hanem hogy jól megbírságolják a tulajdonost.