Elmérgesedik a lengyel kocsmároslázadás

Elmérgesedni látszik Lengyelországban a kormány és a vendéglátásban, illetve más szolgáltatásokban dolgozó vállalkozók konfliktusa, az utóbbiak közül a tilalom ellenére sokan kinyitják üzleteiket, amire a hatóságok bírságolással válaszolnak.
Barabás Júlia, 2021. január 18. hétfő, 11:53
Fotó: Pixabay

Lengyelországban jó pár száz szolgáltató vállalkozás jó előre bejelentette, hogy januártól 18-ától, dacára a tiltásoknak, kinyitnak mert különben csődbe mennek. A koronavírus-járvány miatti szigorítások többek között a kozmetikusokat, a fodrászatokat, a vendéglátó helyeket, a hoteleket, a kávéházakat, a sportpályákat, az edzőtermeket érintik. A vállalkozóknak számítani kellett az ellenőrzésekre és a nagyszabású büntetésekre is, de ezt is vállalták, és a válasz nem marad el - derül ki a Business Insider Polska cikkéből.

A "háború" ugyanis kitört, a hatóságok tömeges ellenőrzésre és büntetésre készülnek. Mi több, azokat a vállalkozókat és cégeket, amelyek megszegik a jelenlegi szabályozást kizárhatják a járvány hatásait enyhítő pénzügyi támogatások igénybevételéből. Arról, hogy éppen hol és melyik cég fog mindezek dacára kinyitni, az interneten is lehet tájékozódni.

A rendőrség a tisztiorvosi szolgálat embereivel együtt végzi az ellenőrzéseket és állítja ki a szabályszegő vállalkozások ellen a büntetést, de más hatóságok is ellenőriznek. Például a rendőrjárőrök megtehetik, hogy ha nyitva találnak egy kocsmát, akkor betérnek - nem egy italra, hanem hogy jól megbírságolják a tulajdonost.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2021.01.18 14:35

Kívánom nekik, hogy legyen bennük kitartás, hátha máshol is példát vesznek róluk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html