Irigyelhetik a magyar nyugdíjasok a 14. havi nyugdíjat?

Lengyelországban állandó juttatássá alakíthatják a 14. havi nyugdíjat, feltéve, hogy lesz rá pénzt a költségvetésben. A 13. havi kifizetést idén vezették be.
Barabás Júlia, 2020. május 19. kedd, 19:34
Fotó: Getty Images

Stanislaw Szwed, a lengyel család-, munka- és társadalompolitikai minisztérium vezetőjének helyettese azt mondta, lehetséges, hogy Lengyelországban minden évben ki fogják fizetni a 14. havi nyugdíjat, amennyiben megtalálják az ehhez szükséges forrást a költségvetésben - adta hírül a Business Insider Polska.

A miniszterhelyettes emlékeztetett arra, hogy az első 14. havi nyugdíjat 2021. novemberében fizetik ki. Ez nem jár minden nyugdíjasnak és nem a teljes nyugdíj összegét kapják az érintettek. Az ezzel kapcsolatos a "14. projektnek" megfelelően teljes egészében azok kapják ezt a juttatást, akiknek jogosultsága nem haladja meg a havi 2900 zlotyt (223 ezer forint).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MaTar, 2020.05.20 09:10

Nincs 13. meg 14, havi nyugdíj. Olyan van, hogy adott időtartamra egyenlő vagy egyenlőtlen részösszegben folyósított ellátás. A bérek esetében hasonló a helyzet. Csak annyival hátrányosabb, hogy a béreknél szinte minden esetben visszatartott összegek kerülnek utólagosan kifizetésre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html