Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel média szemrehányást tesz Andrzej Duda államfőnek, miért nem intézte el jó Donald Trump volt amerikai elnöknél, amikor 2020 júniusában nála járt Washingtonban, hogy Lengyelország külön úton oltásokat kapjon az Egyesült Államoktól - írja a gazeta.pl.

A napokban az elnök, az egészségügyi miniszter és az oltásokért felelős megbízott felelt internetes kérdésekre, amelyeket a Nemzeti Oltási Programról tettek fel az állampolgárok.

Duda emlékeztetett arra, hogy 2020. júniusi USA-beli látogatása végén közös sajtókonferenciát tartott Donald Trumppal, amelyben szóltak a vakcina amerikai kidolgozásáról. Megemlítették, hogy lengyel tudósok is részt vettek ebben a munkában és azt mondták, hogy az oltás a lehető leggyorsabban kerül majd Lengyelországba.

Arra emlékeztetnek, hogy azt mondtam, Lengyelország az elsők között jut majd hozzá a vakcinához, ha kész az oltás, és ez teljesült is - mondta Duda. A Pfizer amerikai cég, és a lengyel vezetés más megoldás mellett döntött, nevezetesen a közös európai beszerzés mellett, amely az unió minden államát ellátja a szükséges oltóanyaggal.