Magyarországon a KSH közli a januári ipari termelői árakat. Decemberben havi bázison 0,1 százalékos volt a növekedés, míg év per év alapon 1,3 százalékos bővülést mértek. Közzéteszik a februárra vonatkozó magyar beszerzési menedzserindexet is, a szezonálisan kiigazított PMI januárban 53,5 pontra nőtt az előző havi 53,5 pontról.

Németországban hétfőn hozzák nyilvánosságra a januári importárváltozást. A Bloomberg előrejelzése szerint havi összehasonlításban 0,7 százalékos emelkedés várható a behozatali árakban a decemberi 0,5 százalékos növekedés után. Ez éves szinten 0,3 százalékos növekedést jelenthet, miután az elmúlt év utolsó hónapjában még 0,1 százalékos visszaesést mértek.

Publikálják a német feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet is, ami februárban változatlanul 57,1 pont maradhatott az elemzők szerint.

A tengerentúlról is érkezik néhány fontos adat. A legnagyobb érdeklődés az ISM feldolgozóipari mutatóját kísérheti; az amerikai gyáripar vezető mutatója 57,9 pontra csökkenhet a januári 58,4 pont után.

A személyes jövedelemről és a személyes fogyasztási ráfordításokról is közölnek indikátorokat - mindkettő esetében 0,4 százalékos növekedésre számítanak a szakértők.