Az MNB a pénzügyi számlák második negyedéves és az értékpapír-kibocsátás augusztusi statisztikáját teszi közzé, a KSH pedig a kormányzati szektor második negyedéves adatait közli.


Az Eurostat délelőtt 11-kor a munkaerőpiac augusztusi helyzetéről szóló jelentést közli. Az eurózónában júliusban 10,0 százalék volt a munkanélküliek aránya; az elemzők szerint augusztusban sem mozdult el a ráta erről a szintről.


A Markit a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek (PMI) végleges szeptemberi értékeit teszi közzé. Az eurózóna mutatója a várakozások szerint nem fog eltérni az 53,6 pontos előzetes becsléstől. A német PMI is várhatóan az 55,3 pontos értéken marad.


Az USA-ból pénteken is több - akár piacmozgató hatású - adat is érkezik. Az ISM közzé teszi a szeptemberi PMI-t. Az index az augusztusi 56,3 pontról a piaci várakozások szerint 54,5 pontra esik.


Megjelenik a University of Michigan hangulatindexe is, amely szeptemberben az előzetes becslés szerint 66,6 ponton állt; elemzők 67,0 pontos végleges adatra számítanak.


A fentiek mellett még az autóiparról is érkeznek adatok. Az amerikai autópiacon augusztusban 11,46 milliós volt az éves eladási ütem; elemzők szeptemberre 11,50 milliós darabos eladást valószínűsítenek.