Letartóztatások Törökországban - több mint száz emberre került bilincs

Őrizetbe vette a török rendőrség az Iszlám Állam (ISIS) dzsihadista terrorszervezet 101 tagját csütörtökön Ankarában egy rajtaütéssorozatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 9. csütörtök, 09:24
Fotó: MTI/EPA

A beszámoló szerint a razziában részt vevő 1500 rendőr további 144 gyanúsított ellen még folytatja a keresést. A reggeli órákban a nagyváros 250 különböző pontján csaptak le a hatóságok és nagy számban foglaltak le olyan dokumentumokat, amelyek az Iszlám Államhoz köthetők - írja az MTI.

Törökországban október 29-én ünnepelték a köztársaság kikiáltásának 94. évfordulóját. Október 28-án Isztambulban a rendőrség egy bevásárlóközpont parkolójában őrizetbe vette az Iszlám Állam négy milicistáját, akiknek autójában robbanószerkezetet is talált és hatástalanított. (Sorra kapja a pofonokat az Iszlám Állam.)

Október 22. és november 1. között összesen 283 állítólagos dzsihadistát vettek őrizetbe a török országos rendőr-főkapitányság közlése szerint.

Törökországban gyakoriak a hasonló razziák, miután az Iszlám Állam az elmúlt két és fél évben számos terrortámadást hajtott végre több török nagyvárosban.

HOZZÁSZÓLÁSOK