Letartóztatták Kenderesi Tamást (Frissített: úszószövetség, Kenderesi)

Szexuális zaklatás miatt nyomoz a dél-koreai rendőrség Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó ellen, Kenderesi nem hagyhatja el Dél-Koreát - írja a hvg.hu. Közben közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség, illetve megszólalt maga az úszó is.
Szász Péter, 2019. július 28. vasárnap, 13:12
Fotó: MTI Fotó

Kenderesit vasárnap hajnali háromkor tartóztatták le és kérdezték ki egy éjszakai klubban történt incidens után - olvasható a portálon.

A Yonhap hírügynökség nem nevesíti, hogy a magyar úszóról van szó, csak hogy egy 18 éves nő vádolt meg egy 22 éves külföldi sportolót szexuális zaklatással. A nő azonnal hívta a rendőrséget, akik a helyszínen letartóztatták a férfit. Az úszó a hírügynökség szerint tagadja a vádakat.

A magyar csapat megerősítette, hogy Kenderesit elvitték és kihallgatták, de már visszatért a sportolói faluba. Az úszó a következő 10 napban nem hagyhatja el az országot.

Közben a Magyar Úszó Szövetség a következő közleményt adta ki:

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

Kenderesi Tamás a következőt nyilatkozta a 24.hu szerint:

Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig. A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.07.30 13:11

@csaba7272:
Te még a gúnyt sem érzed tuskó? Csak ráhúztam a fideszes szöveget az estre. Az eredeti úgy szól, egy afgán migráns magyar lányokat molesztált!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2019.07.30 08:27

@znojmo:
"...Kenderesi egy rohadék migráns a Balkánról. Nem tudom miért engednek be ilyen "keresztény" trógereket az országba! ..."
Te rohadt zanamajom! Egy ilyen magyarellenes féregnek már mondtam, hogy takarodj ebből az országból!!! Amiket te írsz, az már bicskanyitogató! Lemigránsozol egy magyar élsportolót??? Idióta barom!
A koreai libáról annyit, hogy látva a külföldit, a sok sportoló között, hozzáért, na ez már zaklatás, kell az a pénz a külfölditől. Nem más, mint a napjaink elharapódzott "zaklatási botrányok" egyike. Büdös luvnyák pénzszerzési lehetősége. Ideje volna már ügyvédek hadát a "zaklatott" nők ellen elkövetett ügyekre állítani. Ha nem bizonyítható, a nőt lecsukni, meghurcolni, bírsággal sújtani!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2019.07.29 12:34

@matura: khm...

USA-ba kinder-tojást vinni illegális.
Szingapúrba rágót vinni illegális.

"pacskolás" ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.07.29 11:07

@Fricibacsi3:
Kivételesen egyet értek Veled!
Azt gondolom, hogy ez mindenütt megengedhetetlen és büntetendő. Én nagyon fontos dolognak tartom az emberi méltóságot. Akkor is, ha Kenderesi Tamásnak hívják, akkor is ha táncosnő és akkor is ha migráns. Nem vagyok különösebben vallásos, hiszek amiben hiszek.

Magánvéleményem szerint akárhogyan történt, az oltári bunkóság volt. Magyarországon és a világ bármelyik szegletében, akárki részéről.
Dél-Korea más, ott feljelentették. Itthon ez másképpen működik, két gorilla ott terem, kiviszik a szórakozóhelyről és péppé verik. Gondolom, ha lehetne választani most Kenderesi Tamás az utóbbit választaná, ha lenne módja rá.
Hiszek az ártatlanság vélelmében, de itt ez már nem játszik, mert Kenderesi nyilatkozata már elégséges beismerés ahhoz, hogy minimum szégyenletesnek nevezzem...
"talán meggondolatlanul (!)... véletlenül(!)... hozzáértem a táncosnő fenekéhez."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2019.07.29 08:37

Elnézést kérek ha tévedek:
Ezek szerint a németországi bevándorlók is jogosan molesztálták
az ő erkölcsi normáik szerint provokatíven öltözködő mini szoknyás lányokat?
Ők is "felkérésnek" tekintették?
Én nem mérnék kettős mércével.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html