Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyel társadalombiztosító (ZUS) több mint 54 ezer külföldön lakó lengyel nyugdíjasnak küldött levelet, azzal a kéréssel, erősítsék meg, hogy még életben vannak. Ettől függ, hogy járandóságukat továbbra is kapják-e vagy sem - derült ki a Business Insider Polska cikkéből.

A ZUS így akarja ellenőrizni, hogy az általa kifizetett pénz megfelelő kezekbe került-e, nem például a rokonok vagy ismerősök teszik zsebre egy elhunyt ember járandóságát.

A kérdőíveket azokra a levelezési címekre küldték, amelyeket még a nyugdíjasok adtak meg a ZUS-nak. Ha az első levélre nem válaszolnak az érintettek, akkor megismétlik a procedúrát, és ha akkor sem kap választ a társadalombiztosító, akkor a továbbiakban sem az öregségi, sem a rokkantsági nyugdíjat nem küldi ki.

Így aztán igaz ugyan, hogy időt vesz igénybe a válasz, mert saját kezűleg kell aláírni a kérdőívet, amelynek hitelesítését vagy a lengyel konzulátusokon, vagy a lakóhely szerinti állami hivatalokban lehet elintézni, de nagyon úgy tűnik, hogy rosszul jár, aki meg akarja spórolni a levelezést.

A fotó forrása: Pixabay.com